Sarcina si plaja: Iata cum te poti proteja cel mai bine si la ce trebuie sa fii atentă daca esti insarcinata

Sarcina si plaja -  Iata cum te poti proteja cel mai bine si la ce trebuie sa fii atentă daca esti insarcinata

Sarcina si plaja: Iata cum te poti proteja cel mai bine si la ce trebuie sa fii atentă daca esti insarcinata

Marea este indragită de multe femei însărcinate, oferindu-le o ocazie de a se relaxa și de a se bucura de timpul petrecut pe nisipul fin și în apă. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, există câteva aspecte importante la care o femeie însărcinată trebuie să fie atentă atunci când merge la plajă.

În primul rând, este esențial să se evite expunerea prelungită la soare, mai ales în orele de vârf când razele UV sunt cele mai puternice. Pielea sensibilă a unei femei însărcinate poate fi mai predispusă la arsuri solare și la hiperpigmentare, așa că este recomandat să stea în umbră sau să folosească o umbrelă de soare.

De asemenea, este important să se mențină o hidratare adecvată în timpul zilei, mai ales că temperaturile ridicate pot duce la deshidratare. O femeie însărcinată ar trebui să consume cantități suficiente de apă și să evite expunerea prelungită la căldură pentru a-și proteja atât ea, cât și copilul.

Dacă mergi la plajă, alege haine confortabile și lejere, pentru a evita supraincalzirea corpului. De asemenea, aplică cu atenție și frecvent cremă de protecție solară cu factor ridicat, pentru a preveni arsurile solare și pentru a proteja pielea de razele nocive ale soarelui.

Iată mai multe intrebări si răspunsuri despre expunerea la plajă in timpul sarcinii.

- despre sarcina si plaja: recomandari si atentionari - veti citi:
Pot merge la plaja in timpul sarcinii ?
Solarul si sarcina
Plaja si sarcina
Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele puternic
Produsele cosmetice de bronzare artificiala
Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
Sarcina si caldurile insuportabile ale verii: 3 sfaturi la obiect
Despre vara si soare
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Suport si grupuri de burtici
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Pot merge la plaja in timpul sarcinii ?

Indiferent daca esti insarcinata sau nu, expunerea la soare inseamna expunerea la un risc de imbatranire prematura si de melanoame maligne (cancer al pielii).

Cancerul de piele, cu multiplele sale forme, este una dintre cele mai raspandite boli actuale. La fel ca si alte forme de cancer, debuteaza prin leziuni precanceroase, adica schimbari ale pielii care nu sunt canceroase, dar care se pot transforma in cancer de-a lungul timpului. Cititi neaparat pe larg: Totul despre cancerul de piele.

Informatiile urmatoare te vor ajuta sa stii cum sa te bronzezi la solar, pe plaja, sau cu ajutorul produselor cosmetice.

Solarul si sarcina 

Nu exista studii care sa ofere dovezi absolut concludente ca solarul afecteaza direct bebelusul. Totusi, iata cateva moduri in care solarul poate face rau sarcinii.

Cei mai multi medici recomanda evitarea oricarei activitati care poate ridica temperatura corpului gravide, ca sauna sau solarul. Supraincalzirea este asociata cu malformatiile spinale ale bebelusului.

Unele studii asociaza razele ultraviolete cu deficitul de acid folic.

 Acidul folic previne defectele de tub neural, ca spina bifida, si este deosebit de important in primul trimestru.

In timpul sarcinii, pielea gravidei este mai expusa arsurilor si cloasmelor, petele inchise la culoare care apar pe fata in timpul sarcinii. Discutati cu medicul despre siguranta solarului in timpul sarcinii.

Plaja si sarcina

Multe dintre preocuparile legate de soarele plajei sunt aceleasi cu cele legate de solar. Sarcina face ca pielea sa fie mai sensibila, deci soarele poate provoca urticarie, eczema cauzata de caldura sau cloasme grave. Daca stai la umbra, poti preveni urticaria si eczema.

Aceleasi masuri de siguranta trebuie luate atunci cand stai in soare, fie ca esti sau nu insarcinata:

bea multa apa,

Foloseste o crema cu factor de protectie (SPF) cel putin 30

si poarta palarie.

Daca aveti ameteli, greata sau va simtiti obosita mergeti intr-o zona cu aer conditionat. Este bine sa evitati sa stati la soare ore intregi, ca sa nu va ardeti.

Ad-Extra3:

Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele puternic

Medicii sunt de parere ca in timpul sarcinii, femeile ar trebui sa evite soarele puternic. Avertizarea vine de la Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie.

Sfatul este important in special la inceputul sarcinii, deoarece copiii cresc cel mai rapid in primele 3 luni dupa conceptie. De asemenea, femeile gravide sunt mai sensibile la temperaturile ridicate, acest lucru daunandu-le. Citeste pe larg: Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele puternic 

Produsele cosmetice de bronzare artificiala

Daca tii neaparat sa arati bronzata, acest produse pot fi cea mai buna alegere daca esti insarcinata. Evitand razele ultraviolete vei avea o piele mai sanatoasa si sanse mai mici de a face cancer de piele, urticarie sau de a va agrava cloasmele. Exista o multime de multe tipuri de lotiuni si creme pentru bronzat.

Multe dintre aceste noi varietati aproape ca nu au miros si va coloreaza imediat pielea.
Singura intrebare este daca ingredientul activ al acestora, dihidroxiacetona (DHA), poate sa treaca prin piele.

Studiile nu au confirmat ca este posibil, insa unii medici incurajeaza gravidele sa astepte sa treaca primul trimestru, ca sa fie in siguranta. DHA a fost folosita in produsele cosmetice din anul 1960 si nu au fost raportate probleme legate de folosirea sa.  Cititi: Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii

Chiar daca ati mai folosit produse de bronzat, faceti mai intai un test pe o mica zona de piele: este posibil ca in timpul sarcinii pielea sa aiba o mai mare sensibilitate. Cititi neaparat si: Costume de baie pentru gravidute

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati

In timp ce multe ingrediente continute de produsele de ingrijire a pielii sunt considerate benefice, anumite produse contin si ingrediente considerate daunatoare pentru copilul nenascut. Este important ca mamele sa fie informate in legatura cu ceea ce trebuie sa evite deoarece unele ingrediente aplicate direct pe piele pot fi absorbite in fluxul sanguin. Pentru a te ajuta sa devii familiara cu ingrijirea sigura a pielii, in cazul in care astepti un bebelus, noi am creat o lista de potentiale ingrediente toxice folosite pentru a diminua obisnuitele probleme ale pielii produse de catre sarcina.

Multor gravidute le este familiar bine-cunoscutul “POT si SA NU” in legatura cu ceea ce le este si ceea ce nu le este indicat sa foloseasca si sa consume pe durata sarcinii. Iata un GHID despre Ingrjirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
 

Sarcina si caldurile insuportabile ale verii: 3 sfaturi la obiect

Caldurile verii - canicula in special nu sunt foarte prietenoase cu gravidutele. Ziua parca nu ai aer din cauza caniculei iar noaptea nu iti gasesti locul in pat. Ce facem? Cum ne protejam? Iata niste sfaturi la obiect.

In primul rand, trebuie sa fiti constiente de faptul ca trupul vostru este sub presiune si face multe concesii. Deci, nu va asteptati sa mergeti la fel de repede ca pana acum, sa fiti la fel de grozave ca de obicei si, acordati-va suficient timp pentru a merge mai incet inspre destinatia aleasa. Nu va grabiti sa prindeti autobuzul sau trenul, lasati-va suficient tmp la dispozitie astfel incat sa ajungeti la timp citeste in continuare aici.

Despre vara si soare mai cititi:

Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand
Reminder estival - protectia solara, extrem de importanta!
Protejati-va ochii de soare, pentru ca sunt pretiosi
Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
10 sfaturi pentru un ten tanar si sanatos in timpul verii
Modalitati naturale de a reduce riscul cancerului de piele
Creme de protectie solara pentru copii recomandate de mamicile Desprecopii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII