Invatarea intuitiva a limbii engleze cu Helen Doron English

Invatarea intuitiva a limbii engleze cu Helen Doron English

Invatarea intuitiva a limbii engleze cu Helen Doron English

  • La Helen Doron English, educatia vine mereu cu inovatie pentru copii. Programele educationale ofera cursuri specializate pentru elevi, care isi pot avansa cunostințele de limba engleza intr-un mediu antrenant de invatare.

Invatarea intuitiva a limbii engleze cu Helen Doron English
- programe educaționale specializate în predarea limbii engleze -

Abilități practice
Învățarea distractivă
Dezvoltarea intuiției
Abilități creative
Abilități sociale și de comunicare
Dezvoltare personală
Inteligență multi-senzorială
Dezvoltarea inteligențelor multiple
Tehnologie în educație
Testări internaționale de limba engleză

La Helen Doron English, educatia vine mereu cu inovatie pentru copii. Programele educationale ofera cursuri specializate pentru elevi, care isi pot avansa cunostințele de limba engleza intr-un mediu antrenant de invatare.

Gândire creativă, muzică și mișcare, exprimarea ideilor personale și lecții dinamice, toate sunt componente ale cursurilor Helen Doron English.

În continuare, iată câteva dintre elementele unice ale cursurilor:

Abilități practice

Copiii dezvoltă o naturalețe a limbajului și vorbirea fluentă, prin descrierea fiecărui cuvânt nou direct în limba engleză, folosind sinonime și exemple practice. Astfel, elevii pot asocia și deduce singuri sensul unui cuvânt și îl vor reține pe termen mediu și lung, având posibilitatea să își folosească intuiția pentru a descoperi semnificația sa.

Învățarea distractivă

Fiecare curs de predare a limbii engleze ca limba maternă de la Helen Doron English are aceeași bază esențială: copiii învață distrându-se. Nu există presiunea de a învăța pentru notă. În schimb, aceasta este înlocuită de bucuria de a descoperi noi cuvinte și de a se exprima natural și ușor în limba engleză, devenind cu timpul copii bilingvi. 

Dezvoltarea intuiției

Limba engleză se învață intuitiv atunci când copilul descoperă noi cuvinte pe care trebuie să le înțeleagă direct în limba engleză, fără a mai folosi traducerea din română ca intermediar. Cuvintele devin asfel o parte din vocabularul natural al elevului.

Abilități creative

Abilitățile pe care elevul le deprinde la cursuri sunt testate de către profesor într-un mod creativ, care aduce inovație în educație: noutățile învățate trebuie puse sub forma unei piese de teatru, unde fiecare copil trebie să prezinte într-o manieră unică ceea ce a învățat.

Abilități sociale și de comunicare

Empatia și acceptarea ideilor celorlalți colegi este un punct important la clasă. Copiii își exprimă gândurile și ideile în limba engleză și învață să accepte părerile individuale, fără să fie împotriva acelei persoane cu o idee diferită de a lor, prin jocurile în oglindă. 

Dezvoltare personală

Copilul este motivat și încurajat să se exprime liber, să-și dezvolte abilitățile de vorbire. Încurajarea copiilor să se exprime natural în limba engleză într-un mediu relaxat îi ajută să devină persoane care gândesc direct în limba engleză. Cursul predă mai mult decât informații precise, le oferă copiilor posibilitatea să-și pesonalizeze răspunsurile și să vină cu propriile păreri, să se exprime liber și deschis, în termenii învățați la clasă. Copiii nu învață doar cuvinte, ci trebuie să se exprime cu propriul tipar și vocabular.

Inteligență multi-senzorială

Profesorul lucrează cu dezvoltarea creierului copiilor, nu doar pe partea de învățare a limbii engleze. Elementele multi-senzoriale sunt prezente în fiecare lucru nou pe care elevii îl învață. Copiii pot simți un obiect la atingere, îl pot mirosi, gusta, auzi sau vedea, iar acest lucru favorizează concentrarea atenției și memoria pe termen lung.

Dezvoltarea inteligențelor multiple

Teoria inteligențelor multiple definită de Howard Gardner dezvoltă ideea de mai multe tipuri de inteligență, nu doar una singulară. Cele nouă tipuri de inteligență pot fi stimulate sau ignorate. Acestea sunt: inteligența verbal-lingvistică, logico-matematică, muzicală, spațio-vizuală, kinestezică, interpersonală, intrapersonală, naturalistă și existențială. Toate aceste tipuri de inteligență propuse Howard Garnder în modelul său sunt stimulate în cursurile Helen Doron English, pentru a oferi elevului mai mult decât învățarea limbii engleze. Copiii se bucură de o educație completă.

Tehnologie în educație

Helen Doron Radio este un radio dinamic pe care îl pot asculta elevii pentru a înțelege cum se desfășoară conversațiile natural și pentru a asimila mai ușor limba engleză, pe fundalul discuțiilor și al melodiilor antrenante difuzate.

Testări internaționale de limba engleză

Cursurile Helen Doron English corespund structurii examenelor internaționale de testare a limbii engleze Cambridge ESOL. Toate probele de testare sunt acoperite: ascultare, citire, scriere, vorbire. Exercițiile de scriere consolidează vocabularul și gramatica, care sunt incluse în tot ceea ce se predă elevului. Pentru aprofundare, se poate lucra și cu un caiet de gramatică interactivă sumplimentar. Elevii pot susține examenele Cambridge Young Learners la finalizarea cursurilor, cu recomandarea profesorului.

“Prin încurajare, am avut surpriza să vad evoluția unei eleve mai introvertite, care nu se exprima în fața colegilor. Prin aceste tehnici educaționale inovative ce se regăsesc în programele educaționale pentru școlari, eleva și-a schimbat natural percepția și a început să se exprime fluent în limba engleză, fără nicio teamă socială. Aceste programe educaționale dezvoltă copilul pe plan personal, social și intelectual, și atinge multe aspecte ale inteligențelor multiple”, explică Irina Hoza, profesor specializat în predarea limbii engleze ca limba maternă cu metoda unică Helen Doron English. 

Metoda Helen Doron English a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complexă funcție pe care creierul o poate îndeplini.
De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.
Mai multe detalii, pe https://www.helendoron.ro/

Surse:
https://www.connectionsacademy.com/blog/posts/2013-01-18/Understanding-Your-Student-s-Learning-Style-The-Theory-of-Multiple-Intelligences.aspx
https://www.nlpexplorer.ro/articole/articole-nlp/teoria-inteligentelor-multiple/
 


Despre Helen Doron English, mai cititi:

Cum il ajuta pe copil educatia multi-disciplinara

Cunoaste-ti copilul! Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare in care se afla

Mesaj pentru parinti: Cum poti gasi educatie de calitate pentru copilul tau

Helen Doron Teen English – Distractie pe bune!


Forumuri specializate si grupuri de suport 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII