Nasterea lui bebe Octavian si cum mi-am ascultat inima

Nasterea lui bebe Octavian si cum mi-am ascultat inima

Nasterea lui bebe Octavian si cum mi-am ascultat inima

  • Am aflat cu stupoare in luna august a anului trecut, dupa o minivacanta la mare (care...fie vb intre noi...e atotvindecatoare) ca sunt insarcinata! De ce cu stupoare? Pentru ca desi aveam o relatie de 2 ani cu sotul meu actual...timp in care nu ne-am protejat absolut deloc ,nu am mai ramas niciodata insarcinata! Probleme nu aveam, decat o anexita pe care o tratam mai mereu cu polidin, dar n-a vrut Dumnezeu sa am un bebe decat la frumoasa varsta de 20 de ani!

Minivacanta vine cu un bebe
Pana la 3 luni am avut greturi si ameteli
Data posibila a nasterii era pe 6 mai
La 8 luni bebita era coborata prea mult
Fetita va fi de fapt baietel :)
Pe 8 aprilie am nascut prematur
Dupa ce am stat 7 zile in spital am revenit acasa
Pentru suport va recomandam forumul dedicat bebelusilor prematuri
Mai multe informatii utile despre bebelusii prematuri

Sunt o mamica lui Octav care are aproape 2 luni...si din nefericire nici puiul meu nu s-a nascut la termen...tot prematur!

Minivacanta vine cu un bebe

Am aflat cu stupoare in luna august a anului trecut, dupa o minivacanta la mare (care...fie vb intre noi...e atotvindecatoare) ca sunt insarcinata! De ce cu stupoare? Pentru ca desi aveam o relatie de 2 ani cu sotul meu actual...timp in care nu ne-am protejat absolut deloc ,nu am mai ramas niciodata insarcinata! Probleme nu aveam, decat o anexita pe care o tratam mai mereu cu polidin, dar n-a vrut Dumnezeu sa am un bebe decat la frumoasa varsta de 20 de ani! Marea...cu "talentele" ei m-a vindecat de anexita (desi...surprinzator...mai fusesem la mare in tot acest timp) si mi-a dat bucuria de a afla ca voi fi mamica.

Desi sunt studenta in anul 1 tocmai la Bucuresti (eu sunt din Braila) am luat hotararea de a pastra copilul (mai ales ca era primul nu?). Mai toti apropiatii m-au indemnat contrariul dar mi-am ascultat inima si puiutul din burtica care nu era decat o mogaldeata!

Am inceput sa merg la echografii si am aflat ca aveam un pui de 1 luna in burtica...care se dezvolta normal...sarcina n-a fost prea grea, cu exceptia unor grave dureri de stomac (sunt fumatoare...din pacate) sau mai bine zis arsuri si a durerilor cumplite de coloana pe care le aveam de fiecare data cand stateam mai mult in picioare.

Pana la 3 luni am avut greturi si ameteli, fara varsaturi, dar au trecut!

Am facut luna de luna cate un echograf si dupa cum se parea puiul meu era bine (eu o credeam bebelusha dar am aflat...din nou cu stupoare...ca are oute fetita mea :) )

Data posibila a nasterii era pe 6 mai...

...ultima menstra fiind pe 1 iulie, dar imprejurarile au facut ca noi (dupa nunta rapida din 19 inuarie) sa ne renovam apartamentul tocmai cand eram gravida in 6 luni...si ne-am tot lungit cu zugraveala pana la sfarsitul celor 7 luni...(asa-s toti zugravii...niste mincinosi:))

La 8 luni bebita era coborata prea mult

Din cauza efortului depus (includem aici si topaiala de la nunta) pe la 8 luni...cand am fost la medic sa-mi prescrie vitaminele...m-a trimis direct la maternitate spunand ca bebita era coborat prea mult si ca voi naste!

Va dati seama ca am fost socata...(sotul meu a facut accident cand a aflat...nu grav...nu va speriati) dar nu am mers direct la maternitate (fiindca n-aveam nici un fel de dureri) ci m-am dus direct acasa...am facut mancare..am spalat...in dorinta de a lasa totul pregatit sotului meu in cazul in care voi naste si voi sta cateva zile in spital (detest sa-mi faca altcineva treburile).

Fetita va fi de fapt baietel :)

Seara cand moasa pe care o cunosteam dinainte a intrat in tura...am mers insotita de sot la maternitate. Medicul de garda mi-a facut un ultim echograf si atunci am aflat vestea ca am un baietel in burta in loc de fetita. Sotul...inmarmurit de bucurie m-a strans in brate si i-au dat lacrimile(era cea mai mare dorinta a lui)

Pe 8 aprilie am nascut prematur

Bineinteles ca nu l-am avut in rezerva pt ca (am uitat sa precizez s-a nascut pe 8 aprilie la ora 2 noaptea) era prematur si l-au tinut la incubator. Dupa indelungi rugaminti si vazand ca bebelul se obisnuia mai rapid decat altii cu "mediul extern" mi-a fost dat in rezerva (sa ma-nvat domnule si eu sa-l infas ca habar n-aveam) si din cauza icterului (normal la prematuri) a fost pus la lampa de fototerape chiar acolo. Din nefericire acest lucru era sa-l coste viata pe puiul meu fiindca o idioata de asistenta...fara sa spuna ce face i-a indesat micutului 2 TABLETE subliniez tablete de fenobarbital pe gat cu explicatia ca "va sta mai linistit"(stiti ca la fototerapie se tine bebeul dezbracat si legat la ochisori ca ii afecteaza retina si poate orbi).

Dupa ce am stat 7 zile in spital am revenit acasa

Ce-i drept mi s-a parut cam greu la inceput sa ma adaptez la noul program...acum ii cunosc absolut toate "tabieturile" lui Octavian al meu si ne iubim mult!

Deja sunt convinsa ca v-ati plictisit sa cititi...dar e tare bine cand impartasesti si cu altcineva aceasta experienta unica si de neuitat si sper sa ajute la ceva pe viitoarele mamici..dar va dau un sfat, nu stiu cat de intelept este dar eu asa voi face: daca sunteti mai sperioase si nu suportati prea bine durerea...faceti operatia de cezariana...nu nasteti normal! Si, incarcati-va cu multa energie pozitiva.

Va pup dulce...sa va traiasca puii si multa sanatate! Si va multumesc ca mi-ati dat atentia voastra citind "pataniile" mele. Octavian creste frumos si face progrese extraordinare. Ma bucur ca mi-am ascultat inima si Octavian a venit in viata mea!

Copiii prematuri au nevoie de o îngrijire speciala si extra dragoste

Tot despre bebelusul prematur, merita sa citesti si: 

Cauzele cele mai importante ale unei nașteri premature. Prevenirea nașterii premature - sfatul medicului

Cauzele cele mai importante ale unei nașteri premature. Prevenirea nașterii premature - sfatul medicului

Nașterea prematură este nașterea care are loc inainte de implinirea a 37 de saptamani complete de sarcină.Cea mai frecventa cauza de mortalitate determinata de prematuritate este…

Ce spun mamele cu copii nascuti prematur (partea 2)

Ce spun mamele cu copii nascuti prematur (partea 2)

Conform datelor Institutului National de Statistica referitoare la anul 2011, tara noastra se mentinepe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9,4 la 1000 de copii…

Probleme de sanatate ale bebelusului prematur

Probleme de sanatate ale bebelusului prematur

Unui bebelus prematur se acorda o atentie medicala suplimentara si asistenta imediata dupa nastere. In functie de cat de devreme a ajuns bebelusul pe lume, medicul pediatru sau medicul obstetrician…



autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII