Exercitiile Pilates si sarcina - avantaje si sfaturi

Exercitiile Pilates si sarcina - avantaje si sfaturi

Exercitiile Pilates si sarcina - avantaje si sfaturi

Exercitiile Pilates sunt un tip de exercitii fizice usoare, cu impact redus asupra organismului, de aceea sunt considerate una dintre cele mai bune forme de gimnastica pentru o femeie insarcinata.

Exercitiile Pilates ajuta la intretinerea si imbunatatirea starii muschilor abdominali si ai celor ai bazinului pelvin, nu sunt numai un tip de exercitii recomandate in timpul sarcinii, ci pot fi si foarte avantajoase pentru o femeie insarcinata. Iata sfatul de la Desprecopii:

- despre exercitiile Pilates in timpul sarcinii, veti citi:
Avantajele exercitiilor Pilates in timpul sarcinii
Exercitiile Pilates in primul trimestru de sarcina
Exercitiile Pilates in al doilea trimestru de sarcina
Exercitiile Pilates in al treilea trimestru de sarcina
Avantajele exercitiilor Pilates in timpul travaliului
Continuarea exercitiilor Pilates dupa nastere
Sportul in timpul sarcinii: ce e bine și ce nu
Odiseea Sarcinii: sarcina pe saptamani, tot ce trebuie sa stii
Hai in Comunitatea Gravidutelor inteligente
Forumul Odiseea sarcinii
 

Avantajele exercitiilor Pilates in timpul sarcinii

Exercitiile Pilates sunt un tip de exercitii fizice usoare, cu impact redus asupra organismului, de aceea sunt considerate una dintre cele mai bune forme de gimnastica pentru o femeie insarcinata. Si deoarece exercitiile Pilates ajuta la intretinerea si imbunatatirea starii muschilor abdominali si ai celor ai bazinului pelvin, nu sunt numai un tip de exercitii recomandate in timpul sarcinii, ci pot fi si foarte avantajoase pentru dumneavoastra.

Multe dintre femei se inscriu la cursuri de exercitii Pilates in timpul sarcinii sau in timpul recuperarii fizice postnatale.

    Exercitiile pot fi adaptate fiecarui stadiu al sarcinii; pot fi mai usoare sau intense, dar nu trebuie sa le continuati daca va fac sa simtiti vreun disconfort.
    Exercitiile Pilates nu solicita incheieturile sau spatele. De fapt, spatele se va fortifica, la fel ca muschii abdomenului si cei din zona pelvina permitand o sarcina, o nastere si o recuperare dupa nastere mai usoare.


Exercitiile Pilates in primul trimestru de sarcina

In primele trei luni, schimbarile hormonale din organismul dumneavoastra va pot face sa va simtiti greturi si epuizare, dar puteti face exercitii usoare chiar stand in pat.

Adesea, putina miscare poate de fapt energiza corpul si va poate face sa va simtiti mai bine, fizic si mental. Iar tehnicile de relaxare va vor relaxa si corpul si mintea.

Exercitiile Pilates in al doilea trimestru de sarcina

Al doilea trimiestru este, pentru majoritatea femeilor, cea mai usoara perioada a sarcinii.

Desi corpul se schimba si se mareste, nivelul energiei este in general ridicat si acesta ar trebui sa fie si momentul de maxima practicare a exercitiilor, pentru a va oferi cat mai multe avantaje in lunile urmatoare. 


 

Ad-Extra3:

Exercitiile Pilates in al treilea trimestru de sarcina

In al treilea trimestru, femeile se simt in general grele si au o senzatie de disconfort fata de propriul corp, iar hormonii care au rolul de a slabi incheieturile pelvine pot provoca dureri de spate. Greutatea suplimentara a bebelusului va poate modifica centrul de greutate, picioarele se pot umfla si pot aparea pe ele vene varicoase. .

Exercitiile Pilates va ajuta in legatura cu toate aceste probleme asociate cu sarcina, fortificandu-va muschii  principali , ceea ce duce in schimb la imbunatatirea posturii si circulatiei

Avantajele exercitiilor Pilates in timpul travaliului

Imbunatatirea tonusului muscular si a circulatiei, obtinute prin exercitiile Pilates, vor fi foarte valoroase in timpul travaliului. O circulatie mai buna permite un aport marit de oxigen catre uter, iar acest lucru duce la mai putin stres pentru bebelus. Si, desigur, tehnicile de respiratie folosite in exercitiile Pilates va pot ajuta sa va controlati respiratia in timpul nasterii.

Continuarea exercitiilor Pilates dupa nastere

In general, femeile reincep exercitiile Pilates la patru-sase saptamani dupa nastere, sau la opt-doisprezece saptamani dupa cezariana. Cereti sfatul medicului in privinta momentului potrivit de reluare a exercitiilor fizice.

Exercitiile Pilates ajuta organismul sa-si recapete forma si tonusul si sa fortifice din nou muschii care au fost slabiti in timpul sarcinii.

Exercitiile pot fi adaptate nevoilor dumneavoastra, deci indiferent daca ati trecut printr-o nastere vaginala sau prin cezariana, poate fi creat un program sigur de exercitii, axat pe anumite grupe de muschi.

Sportul in timpul sarcinii: ce e bine și ce nu

Sportul in timpul si dupa sarcina este o parte importanta a vietii de mamica moderna. Si in timpul sarcinii, este recomandat sa urmati o viata sportiva.

Dar, este bine sa stii exact ce este si ce nu recomandat in timpul sarcinii. Urmand sfaturile de la Desprecopii.com si facand ceea ce va ajuta sa va simtiti bine, eforturile dumneavoastra de a face miscare vor contribui in mod sigur la sanatatea si bunastarea dumneavoastra si a bebelusului... deci: ramaneti in forma in timpul saptamanilor de sarcina. Iata ce e bine sa stii despre sportul in timpul sarcinii, adica ce e bine si ce nu.

Sarcina inseamna si frumusete

 Albumul Gravidutelor Celebre

 28 fotografii ciudate din timpul sarcinii


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Stircea Radu
    Stircea Radutrimis la 28/11/2007

    Acest referat este foarte bun dar mai ales sfaturile pe care ni le da si anume exercitiile fizice in timpul sarcinii sunt un mod de a naste un copil sanatos si sa te bucuri de aceasta cu toata familia.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII